Keresés a honlapon
KISKUNFÉLEGYHÁZÁN IS CSOPORT!
2019.05.16.

2019. májustól KISKUNFÉLEGYHÁZÁN is csoportos családállításokat tart Kiss Katalin család- és szervezetállító
Egyéni családállítás
2019.05.16.

BUDAPESTEN, vagy KECSKEMÉTEN folyamatosan kérhető időpont egyeztetéssel. Bejelentkezés: 30/209 4878 vagy avventurinstudio@gmail.com elérhetőségeken lehet.

Bert Hellinger 1925-ben, Leimenben született katolikus szülők gyermekeként. Édesapja mérnök volt, az édesanyja életének előterében a férjéről és a három gyermekről való gondoskodás állt.


Tanulmányait Kölnben kezdte, majd tízéves korától Löhrben, a marienhilli szerzetesrend internátusában, illetve – ennek államilag elrendelt feloszlatása után – 1941-től Kasselben folytatta.
1942-ben, 17 évesen behívták munkaszolgálatra, egy évvel később pedig sorkatonaként a nyugati fronton, Franciaországban harcolt. Achennél amerikai hadifogságba esett. Egy belgiumi hadifogolytáborba került, ahol társaival együtt a hadseregutánpótlásban dolgozott szigorú körülmények között.

Egy év fogság után társai segítségével megszökött. A szökés után rövidesen növendék lett a marienhilli szerzetesrendben. A szerzetesrend tagjaként a würzburgi egyetemen filozófiát, teológiát és pedagógiát tanulhatott. 1951-ben pappá szentelték. A rend vezetői 1952-ben a Dél-afrikai Unióba küldték. Az ottani egyetemen pedagógiát tanult még három évig, hogy felsőfokú tanári képesítése legyen.

Hellinger16 évig dolgozott az afrikai zuluk között. Itt figyelte meg, hogy a természeti népek mennyire nagy jelentőséget tulajdonítanak az ősök szeretetének és tiszteletének.

A vezetőitől sokféle megbízást kapott a kulturális munkák területén. Papi szolgálatot látott el egy nagy létszámú gyülekezet katedrálisában; misszionáriusként dolgozott, amikor is a helyi közösség plébánosa valamint egy nagy bennszülött elitiskola igazgatója és tanítója volt; továbbá foglalkozott tanítók továbbképzésével.


1971-ben kilépett a szerzetesrendből és megvált papi kötelezettségeitől.
A családfelállítással a nyolcvanas években kezdett el foglalkozni s azt hamarosan a pszichoterápia igencsak hatékony módszerévé fejlesztette, amellyel a terapeuták és klienseik a problémák megoldásának forradalmian új lehetőségét kaptak a kezükbe. Mindezt 1988 és 1993 között tartott előadásaiban fogalmazta meg és tette ismertté először nagyobb közönség előtt.

Bert Hellinger rendszeresen bemutatta módszerét, és hamarosan megjelent – Gunthard Weber szerkesztésében – a terápiáját bemutató könyv. 1992-től a Hellinger féle családfelállítás rohamosan terjedt a német nyelvterületen, a kilencvenes évek végétől pedig az egész világon.

Jelenleg a szellemi mozgással kapcsolatos tapasztalatainak tanítása és átadása áll tevékenységének központjában.

 

VISSZA AZ ELŐZŐ LAPRA